Waarom ik ondernemer ben geworden – het verhaal van Pauline van der Veeken

Als ondernemer inspireer ik om te leven vanuit wat wat jou energie geeft en daarmee succesvol het verschil te maken.


In deze rubriek delen we persoonlijke verhalen van PP-Trainers/Coaches die Kracht Zichtbaar maken. Dit is het verhaal van Pauline van der Veeken.

Ik kom niet uit een ondernemersgezin. Mijn ouders werkten allebei bij het zuivelbedrijf in Bergeijk dat destijds Het Stoom heette. Mijn moeder was de eerste vrouw bij dat bedrijf die na haar trouwen mocht blijven werken.

De zekerheid van een vaste baan, werk met voldoening en leuke collega’s – dat is belangrijk. Zo ben ik opgevoed. Met veel tijd naast het werk voor een rijk sociaal leven met familie, vrienden en hobby’s. Mijn pa fietste tussen de middag naar huis om samen warm te eten.

Ook tijdens mijn opleiding als voedingskundige was ondernemerschap nooit bij me opgekomen. Dat ik de stap maakte naar het bedrijfsleven was destijds bijzonder. In mijn linkse studententijd in Wageningen was dat niet gebruikelijk.

Daar ontdekte ik hoe leuk het is om in het bedrijfsleven te werken. Via Akzo Systems maakte ik kennis met heel wat andere bedrijven. En ik genoot van de steeds nieuwe mogelijkheden, het continue leren en het samenwerken met verschillende mensen, disciplines en nationaliteiten.

Bij Unilever voelde ik mij als een vis in het water. Dat was een droom om daar te werken en steeds nieuwe kansen te krijgen. Toen de missie van Unilever vitaliteit werd en ik daar de communicatie van mocht ondersteunen had ik de leukste baan en baas van de wereld.

En toen kreeg ik een nieuwe baas. Het kennismakingsgesprek verliet ik met buikpijn. Ik kreeg het gevoel niets meer goed te doen. Werd onzeker, verdrietig, klein, gestrest, moe. Raakte mijn vrolijke zelf kwijt.

Na 5 maanden downhill besloot ik dat ik het roer weer in eigen handen wilde nemen. Ik was wel goed genoeg. En ik wilde verder met vitaliteit – je goed voelen van binnen en buiten en meer uit het leven halen. Daarin wilde ik het verschil maken en mensen inspireren – om met plezier en energie te werken.

Dat was de start van The Happiness Factory en mijn ondernemerschap in 2008. Door de ontmoeting met Jannie in 2011 en onze gedeelde liefde voor kleur en missie om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe bijzonder ze zijn werd Home of Power geboren. Het avontuur naar het versterken en zichtbaar maken van Persoonlijke Kracht gestart …

The Happiness Factory is inmiddels omgezet naar Power of Purpose. Want dat is wat ik het liefste doe: mensen inspireren om te leven vanuit wat jou energie geeft. Om het verschil maken door jouw passie en ambitie te volgen en succesvol in de wereld te zetten. Op een manier en in een omgeving die recht doet aan jouw diepste drijfveren en jouw bijzondere talenten. Met aandacht voor de balans die jij nodig hebt om deze energie te houden. Zodat je van waarde bent en waardevol impact hebt. Dat is wat ik je gun.

Nu in 2020 kijk ik met zoveel voldoening terug op dit ondernemersavontuur. Ik heb zoveel geleerd, zoveel ontwikkelingen doorgemaakt, zoveel avonturen beleefd, maar bovenal zoveel mooie mensen ontmoet, en zoveel mensen mogen laten zien hoe bijzonder & krachtig ze zijn.

Ik heb er geen moment spijt van gehad …

Wat is jouw verhaal als ondernemer?  Wil je het met ons delen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *