Waarom ik ondernemer ben geworden – het verhaal van Jannie Boer

Ondernemerschap geeft mij de vrijheid om een impact te maken in het leven van velen

In deze rubriek delen we persoonlijke verhalen van PP-Professionals die Kracht Zichtbaar maken. Dit is het verhaal van Jannie Boer.

Mijn moeder was bejaardenverzorgster en moest stoppen met haar werk omdat ze ging trouwen met mijn vader die boekhouder was. Hij heeft meer dan 30 jaar bij dezelfde baas gewerkt en moest stoppen toen hij ziek werd en te vroeg overleed.

Toen de toneelschool geen optie bleek te zijn wilde ik werken met kinderen. Het liefst met kinderen die het thuis moeilijk hadden en die hulp, plezier en richting konden gebruiken. Na mijn jaarstage binnen de kinderpsychiatrie kon ik daar blijven werken na mijn studie.

Na onze grote verhuizing van Friesland naar Zeeland omdat Jan, mijn man daar een baan kreeg moest ik mijn fijne baan opzeggen en in Walcheren, wat voor mij toen het einde van de wereld was, helemaal overnieuw beginnen.

In die tijd had ik een flinke maat en maakte al mijn kleding zelf, omdat er voor mijn leeftijd weinig hippe, gekleurde kleding te koop was. Nadat ik dat voor diverse mensen kleding had gemaakt dacht ik; “wellicht is er meer behoefte aan?” En mijn eigen kledingmerk voor dames met een maatje meer was een feit.

Zonder kennis van het ondernemerschap (hoewel er in de familie wel een bakkerij en een witgoedwinkel waren, waar ik als meisje al brood en tv’s stond te verkopen…) ben ik gestart. Zonder beginkapitaal en zonder kennis van zaken. Dat was best spannend, niet altijd makkelijk, maar het gaf me zoveel vrijheid dat ik zeker wist dat ik nooit meer wilde werken voor een baas.

Mijn eigen weg gaan, niet weten hoe de dag van morgen eruit zou zien vind ik heerlijk. Door bijzondere mensen die je ondersteunen, inspireren en coachen had ik een leven met prachtige pieken en ook diepe dalen. De bijzondere mensen die ik mocht ontmoeten op mijn pad, de wereld ontdekken en zien waar mogelijkheden liggen inspireerden mij om door te gaan op de weg die ik was ingeslagen.

Anderen opbouwen en inspireren op hun weg naar vrijheid via ondernemerschap. Veel geleerd met het avontuur in Amway (Multi Level Marketing), waar ik samen met Jan de kans heb gekregen om op podia te spreken over de wereld. Te ontdekken dat KLEUR mijn passie was en dat ik daarmee mensen kon motiveren het beste van zichzelf te laten zien.

Nadat ik een kledingzaak heb gerund in Arnemuiden met 6 man personeel, 2 prachtige dochters heb gekregen, met mijn bedrijf Kijk op Kleur de Taal en de Kracht van Kleur mocht verspreiden kwam er nog een prachtige Powervrouw in mijn leven; Pauline van de Veeken.

Samen met haar run ik vanaf 2014 ons bedrijf; Home of Power. Het is een feestje om met haar te werken en de persoonlijke kracht van mensen te versterken en zichtbaar de maken. Iedereen is bijzonder en mag gezien worden en we bouwen samen aaneen platform van Krachtige ondernemers en we stoppen niet in Nederland, maar willen meer….

Ondernemerschap geeft mij de vrijheid om een impact te maken in het leven van velen. Fantastisch om te mogen doen en dat zou ik voor geen goud willen missen.

Wat is jouw verhaal als ondernemer?  Wil je het met ons delen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *