Debbie Kotteman

Waarom ik ondernemer geworden ben – het verhaal van Debbie Kotteman

Als klein meisje had ik een droom. Ooit wilde ik mijn eigen kledingwinkel beginnen, dat leek me altijd geweldig. Ik houd van mooie, bijzondere en geraffineerde kledingstukken. Kleding is een manier om je te uiten en dat heb ik altijd al fascinerend gevonden. Dus ik ging de Middenstand opleiding volgen en op de donderdagavond en zaterdag werkte ik een kledingzaak.

Na het halen van mijn diploma ben ik twee jaar naar Duitsland vertrokken om daar in een kleding winkel te werken gecombineerd met het buitenlandavontuur wat ik altijd wilde doen. Na een aantal jaren in de kleding te hebben gewerkt en tot dan toe nog niet het lef gehad om voor mezelf te beginnen was ik eerlijk gezegd wel een beetje klaar met de detailhandel. Je dag begint pas om 10 uur, je werkt vaak op zaterdag en de koopzondagen waren in opkomst. Tijd om eens ergens ander te gaan kijken. Ik heb de overstap gemaakt naar de Rabobank, waar ik uiteindelijk ruim 11 jaar gewerkt heb, waarvan de laatste 5 jaar als senior communicatie adviseur voor de directie en managers.

Natuurlijk begon het tussendoor wel eens te kriebelen om toch wat voor mezelf te gaan beginnen. Die gedachte kwam en stopte ik ook weer weg. Maar na een tijdje kon ik mijn wens en de behoefte om mijn eigen business te starten niet meer onderdrukken. Zo is mijn bedrijf Jouw Eigen Kracht ontstaan. Natuurlijk met een gedegen voorbereiding en de nodige opleidingen was ik er helemaal klaar voor!

Nu ruim 10 jaar later ben ik nog elke dag blij met de keuze die ik toen gemaakt heb. Dingen doen waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt, mensen helpen om ze in hun kracht te zetten, leren, vallen en opstaan, drukke tijden en rustige momenten, ontdekken, nieuwsgierig zijn naar meer, vertrouwen op jezelf, inspireren, zelfstartend vermogen, keuzes maken, vrijheid, verantwoordelijkheid, afwisseling en genieten horen voor mij allemaal bij ondernemerschap.

Bijna vanaf het lanceren van de Persoonlijke Kracht methodiek werk ik er al mee. Natuurlijk heb ik mezelf eerste ondergedompeld in de materie. Voor mij was het een perfecte aanvulling op mijn bestaande diensten. Voor de zakelijke markt heb ik het al vaak in kunnen zetten. Soms om een individu te coachen of om teams inzicht te geven in de kwaliteiten die zij zowel individueel als groep in huis hebben.

In samenwerking met een accountantskantoor hebben we zelfs een masterclass, met de titel “Grow & Glow” ontwikkeld voor vrouwelijk ondernemers om vanuit hun allergrootste kracht hun business model vorm te geven. Van veel vrouwen komt de vraag naar hoe kan ik mijn Persoonlijke Kracht vertalen in mijn uiterlijke presentatie. Kwaliteiten zichtbaar te maken en van binnen uit te laten voelen zodat het een krachtig, echt en kloppend plaatje wordt. Dat vind ik zo dankbaar om te doen.

Een van de manieren waarop ik mijn klanten hiermee kon helpen was het organiseren van Het Personal Shop Event. Na dit jaren zelf georganiseerd te hebben, ben ik met ingang van 2020 eigenaar geworden van het hele concept Het Personal Shop Event. Een prachtig concept voor imagocoaches, kleur- en stijladviseurs die hun eigen Personal Shop Event organiseren voor hun klanten. Wij faciliteren bijna alles voor jouw event, zodat jij je lekker kunt richten op jouw passie; klanten laten stralen in de juiste kleding door het echte complete advies te geven. En dus in de praktijk laten zien hoe ze hun Persoonlijke Kracht aantrekken door kleding.

Zo heb ik toch uiteindelijk mijn eigen winkel in een verrassende en nieuwe vorm die zorgt voor optimale klantenbinding, die gaat voor kwaliteit, eerlijke en oprechte adviezen en mensen daadwerkelijk in hun eigen kracht te zetten. Dat geeft mij zoveel energie, dat kan ik niet in woorden beschrijven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *